Vijesti

Ministar Denis Lasić održao sastanak s Upravom Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Dana 24. lipnja 2020. godine u prostorijama Federalnog ministarstva prometa i komunikacija ministar Denis Lasić zajedno sa pomoćnikom za zračni promet g. Amadeom Mandićem održao je sastanak s Upravom Međunarodnog aerodroma Sarajevo g. Arminom Kajmakovićem, g. Elvedinom Begićem i g. Alanom Bajićem.

Direktori  Međunarodnog aerodroma Sarajevo upoznali su ministra Lasića sa trenutačnim stanjem poslovanja aerodroma s obzirom na posljedice krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Zatražena je financijska pomoć od Vlade Federacije BiH i Resornog ministarstva kako bi se sanirale posljedice uzrokovane spomenutom pandemijom.  Istaknuto je kako će biti potrebno najmanje dvije godine kako bi se promet vratio na stanje iz 2019. godine tj. prije pandemije koronavirusa. 

Ministar Lasić je istaknuo za vrijeme sastanka kako će upoznati Vladu sa trenutačnim stanjem, te zatražiti od Vlada Federacije Bosne i Hercegovine da osigura  konkretnu financijsku pomoć za Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina