Ministar Lasić otvorio konferenciju "Izazovi digitalnog doba"

Ministar Lasić je otvorio konferenciju "Izazovi digitalnog doba" koja se u organizaciji HT-a Eronet i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija održala u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva, a u svom govoru je istaknuo  : „U sektorima komunikacija i prometa imamo priliku i potencijale da nam usluge u prometu budu digitalizirane, tako da ih stalno poboljšavamo, te iskoristimo mobilne komunikacije i pametne telefone za poboljšanje korisničkog iskustva. Građani već danas kroz usluge Wi-Fi-ja i mobilnog interneta međusobno komuniciraju na društvenim mrežama, a naš je zadatak razviti elektroničke usluge kojima ćemo unaprijediti poslovanje naših javnih poduzeća. Današnjom konferencijom želimo dati doprinos takvom razvoju.“

Član Uprave Hrvatske pošte Mostar Ljubo Vujica izlagao je o temi: Utjecaj digitalizacije na tržište poštanskih usluga.

Prof. dr. Slavko Vidović i Toni Zlomislić, direktor Marketinga HT ERONET-a, u zajedničkoj prezentaciji HT ERONET-a i Infodoma, govorili su o temi Ključni koraci u digitalnoj transformaciji u sektoru komunikacija i prometa te potezi uprava javnih poduzeća/ Digitalne usluge u portfoliu HT ERONET-a, dok je izvršni direktor Izvršne direkcije za informacijske tehnologije BH TELECOM-a Sedin Kahriman govorio o temi: Digitalna transformacija u BiH – prilike i izazovi. Iznimno zanimljiva predavanja došla su sa Sveučilišta u Mostaru: dr. sc. Tomislav Volarić govorio je o E – učenju kao novoj obrazovnoj paradigmi Sveučilišta u Mostaru, a doc. dr. sc. Boris Crnokić o temi - Robotika i STEM: budućnost u obrazovanju.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina