Vijesti

LASIĆ-JUSKO: Pravilnik o Eko testu je zakonit

U prostorijama Ministarstva prometa i komunikacija BiH danas je održan sastanak između ministra gosp. Ismira Juska i federalnog ministra prometa i komunikacija gosp. Denisa Lasića.

Tema sastanka prvenstveno je bila Pravilnik o Eko testu koji je u siječnju 2017.godine propisao ministar Denis Lasić. Nakon detaljnog razmatranja situacije opovrgnute su medijske špekulacije da se Pravilnik nije mogao donijeti na razini Federacije Bosne i Hercegovine, ali je i uočena neusklađenost zakonskih odredbi. Nedvojbeno je da postoji zakonska odredba koja dozvoljava Federalnom ministru prometa i komunikacija za donošenje ovog pravilnika. S obzirom da je Vlada Federacije BiH dva puta usvojila informaciju Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i dala neupitnu potporu smanjenju onečišćenje zraka i kontroli emisije ispusnih plinova, te je u skladu sa tim i u skladu sa članom 74. Zakona o cestovnom prijevozu Federacije Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija izradilo pripadajući pravilnik. Ministar transporta i komunikacija BiH gosp. Ismir Jusko i njegovi suradnici su se složili s neupitnošću uvođenja rješenja pomenutih problema, ali se i osvrnuo na Zakon o osnovama sigurnosti u prometu koji se jednim dijelom preklapa s Zakonom o cestovnom prijevozu Federacije BiH. Na kraju sastanka donesen je zaključak da se formira radna grupa koja će napraviti usuglašen tekst pravilnika. Pokušat će se pronaći adekvatno riješenje ne samo za ovo pitanje, već i za sva ostala pitanja gdje je moguće da dođe do eventualne neusklađenosti državnih i entitetskih propisa.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina