Vijesti

Sastanak ministra Denisa Lasića sa izaslanstvom EBRD

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić susreo se u prostorijama Vlade Federacije BiH sa Izaslanstvom Europske banke za obnovu i razvoj EBRD,

koji je predvodio direktor za zapadni Balkan Holger Muent .Holger Muent je upoznao ministra Lasića o nacrtu nove strategije EBRD za Bosnu i Hercegovinu za razdoblje od 2017.godine do 2021.godine Posebno je značajna činjenica da je zahvaljujući prije svega dobroj suradnji EBRD-a implementirano kroz 15 različitih projekata preko 200 mil. eura na području Bosne i Hercegovin. Imeđu ostalog, na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima javno - privatnog partnerstva s posebnim osvrtom na zračne luke i željeznički sektor. Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić upoznao je izaslanstvo EBRD-a sa aktuelnim projektima koji se planiraju financirati iz sredstava EiBA nakon povećanja akcize na gorivo. U pitanju su dionice Donja Gračanica – Tunel Zenica, Buna – Počitelj, Svilaj - Odžak i Klopče – Donja Gračanica. Federalni ministar je posebno naglasio kako je od iznimne važnosti nastaviti sa izgradnjom autoputa na koridoru Vc, te se zahvalio na dosadašnjoj izrazito dobroj suradnji.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina