Vijesti

Federalni ministar Denis Lasić i direktor cesta Federacije BiH u posjeti načelniku općine Orašje

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić je zajedno sa direktorom JP Ceste Federacije BiH Ljubom Pravdićem, na poziv načelnika Marijana Oršolića dana 23.6.2021.godine boravio u Općini Orašje.

Na sastanku su razgovarali na temu sklapanja ugovora o održavanju magistralnih cesta koje prolaze kroz područje općine, a posebno magistralne ceste između dva kružna toka u Orašju za čiju dionicu je potrebna i rekonstrukcija. Kako načelnik Oršolić i dalje inzistira na uređenju i urednom izgledu općine s ministrom Lasićem i direktorom Pravdićem razgovarao je i o problematici davanja u zakup lokacija za postavljanje reklamnih panoa uz magistralne ceste. Na kraju sastanka bilo je riječi i o sanaciji pješačke staze uz magistralnu cestu od ulaza u Orašje do groblja u Ugljari i nastavku izgradnje te pješačke staze kroz Donju Mahalu.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina