Vijesti

Posjeta ministra Lasića vladi Tuzlanskog kantona i gradske uprave Srebrenik

Dana 23.6.2021.godine, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić i direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić posjetili su Tuzlanski kanton.

U sklopu radne  posjete održan je sastanak u Vladi Tuzlanskog kantona sa premijerom Kadrijom Hodžićem, ministrom trgovine, turizma i saobraćaja Hamzom Bešić i predsjednikom Županijskog odbora HDZ-a BiH Soli Danijelom Nikolićem. Razgovarano je o nastavku aktivnosti kojim Vlada Tuzlanskog kantona nastoji razbiti saobraćajnu blokadu i poboljšati prohodnost cesta Tuzlanskog kanton.

Sastanak je bio prilika za razmjenu informacija koji su to projekti na području Tuzlanskog kantona u toku a koji će biti realizirani početkom iduće godine. 

„Svjesni smo da je Tuzlanski kanton itekako zapostavljen što se tiče prometne infrastrukture a daje veliki doprinos u punjenju Proračuna i svih onih sredstava koje se koriste za cestovnu infrastrukturu i na taj način želimo dati jedan obol da se to pravednije rasporedi", izjavio je federalni ministar Lasić akcentirajući spajanja brze ceste, odnosno dijela autoceste od Žepča preko Tuzle ka Brčkom. Ovom je prilikom naglašeno da imovinsko-pravni odnosi često koče proceduru koja je i inače, od početnog projekta, urbanističke dozvole, osiguravanja sredstava do prvih mašina na radilištu, veoma duga.

U nastavku svoje posjete, ministar Lasić sa direktorom Pravdićem posjetio je i Gradsku upravu Srebrenik. Sa gradonačelnikom Omerovićem razgovarano je o projektima na poboljšanju putne infrastrukture na dijelu magistralne ceste Tuzla-Orašje koja prolazi ovim gradskim područjem. 

Izraženo je obostrano zadovoljstvo suradnjom na dosadašnjim projektima, a gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović upoznao je ministra Lasića i sa projektima koji su najprioritetniji za ovu lokalnu zajednicu. Prioriteti su isključna traka na dijelu puta u blizini buduće poslovne zone u Brezju i rješavanje pitanja saobraćajnih gužvi i opterećenja na dijelu puta od semafora u centru grada do tržnog centra Belamionix. 

Nakon sastanka posjetili su i lokaciju na kojoj su već započeli radovi na izgradnji kružnog toka u mjestu Ćehaje, a na licu mjesta uvjerili su se i u kvaliteti radova na dosadašnjim završenim projektima na ovom gradskom području.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina