Vijesti

Svečano otvorena poddionica Počitelj – Zvirovići i most „Hercegovina“ – gradeći most gradimo državu i gradimo društvo

Svečanim presijecanjem vrpce ministrica Katić, premijer Nikšić i direktor Lasić su svečano otvorili poddionicu Počitelj – Zvirovići i most „Hercegovina“. Time je Bosna i Hercegovina dobila novih 11,7 kilometara autoputa i dodatno se povezala s Europskom unijom, odnosno graničnim prijelazom Bijača.

Svečanoj ceremoniji su uz federalnu ministricu prometa i komunikacija Andrijanu Katić, premijera Federacije BiH Nermina Nikšića i direktora JP Autoceste Federacije BiH Denisa Lasića, nazočili predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uz mnoštvo brojnih izaslanica iz javnog i političkog života.

Most „Hercegovina“ je dio autoceste na europskom Koridoru Vc koji prolazi kroz BiH te je i najznačajniji objekt na večeras otvorenoj dionici. Dužina mosta iznosi 945 metara, dok je visina 97 metara čime predstavlja i jedan od najkompleksnijih infrastrukturnih objekata na cijelom Koridoru Vc.

Radove na mostu izvodio je konzorcij Azvirt Limited Liability Company (Azerbejdžan), Sinohydro Corporation Limited (Kina) i Powerchina Roadbridge Group Co. Ltd. (Kina). Nadzor nad gradnjom bio je povjeren kompaniji IRD Engineering S.R.L. (Italija).

Ukupna vrijednost radova iznosila je nešto više od 100 milijuna KM bez PDV-a, dok je izgradnja mosta financirana zajmom Europske investicijske banke (EIB) i bespovratnim sredstvima Europske unije.

„Radosna sam što smo ovdje i što predstavljamo ovaj projekt skupa, pokazujući time koliko je završetak ove dionice i izgradnja mosta ne samo prometno i infrastrukturno postignuće, nego ono predstavlja razvojni korak i uzlet značajan za cijelu BIH. Nismo gradeći most izgradili samo most, gradeći most gradimo veze prema Europi, gradimo državu, gradimo društvo.. Uvjerena sam da se s nama raduju svi oni koji priželjkuju i rade na poboljšanju kvalitete života u BiH i oni koju BiH želi vidjeti boljom i jačom“ naglasila je ministrica Katić.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
 
 
https://desakubugadang.id/ singkilterkini.com/