Vijesti

Potpisan Sporazum o realizaciji projekata iz programa prijateljskog okruženja s Općinom Usora

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić boravila je danas u Općini Usora. Tom prigodom upriličeno je potpisivanje sporazuma o realizaciji projekata iz programa prijateljskog okruženja između Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH, Općine Usora i izvođača radova na dionici tunel Putnikovo Brdo 2 - Medakovo - Euro Asfalt.

Potpisivanju sporazuma su uz ministricu Katić nazočili direktor JP Autoceste FBiH Denis Lasić, izvršni direktor Sektora za upravljanje i održavanje JP Autoceste FBiH Mirko Rogić, načelnik Općine Usora Zvonimir Anđelić i predsjedatelj Općinskoga vijeća Usora Anto Matić sa suradnicima.  

Ovim sporazumom utvrđuje se popis projekata prijateljskog okruženja, koje su izvođač radova i JP Autoceste FBiH obavezni izvesti prilikom izgradnje autoceste na Koridoru Vc, dionica tunel Putnikovo Brdo 2 - Medakovo, te međusobna prava i obaveze između sporazumnih strana povodom realizacije istih projekata. Potpisivanjem ovog sporazuma omogućuje se izgradnja i rekonstrukcija lokalnih cesta koje su od iznimnog značaja za Općinu Usora, kao i dogradnja nasipa na obali rijeke Usora.  

Također, sporazumom je definirano i održavanje prometnica koje se koriste za izvođenje radova na autocesti, te njihova potpuna rekonstrukcija nakon završetka korištenja istih za potrebu izgradnje autoceste.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
 
 
https://desakubugadang.id/ singkilterkini.com/