Vijesti

Konkretna podrška unaprjeđenju prometne infrastrukture Grada Livna

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić boravila je danas u radnoj posjeti Gradu Livnu. Uz ministricu Katić, nazočili su predsjedateljica Vijeća ministara Borjana Krišto, predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darijana Filipović te direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić. Izaslanstvo je u zgradi Gradske uprave primio gradonačelnik Grada Livna Darko Čondrić gdje je i održan sastanak o aktivnostima koje se tiču prometne infrastrukture.

Nakon sastanka je upriličen posjet nedavno završenoj Južnoj obilaznici na Orlovači, koja povezuje magistralne ceste M15 od Sučića hrasta s magistralnom cestom M16 na Drinovoj međi. Dužina obilaznice sa svom popratnom infrastrukturom je oko tri kilometra a vrijednost radova iznosi oko 5 milijuna i 200 000 konvertibilnih maraka. Izgradnju obilaznice je u potpunosti financiralo JP Ceste Federacije BiH.

Uslijedio je posjet Poslovnoj zoni Rasadnik gdje je gradonačelnik Čondrić istaknuo aktivnosti na stvaranju preduvjeta na sređivanju prostorno planske dokumentacije s ciljem što boljeg funkcioniranja poslovnih zona. Na obuhvatu plana je u tijeku izgradnja prometnice s vodovodnom mrežom te fekalnim kolektorom. Vrijednost ukupnih radova je oko 1 milijun konvertibilnih maraka. Federalno ministarstvo prometa i komunikacija je za izgradnju spomenute dionice odobrilo 200 000 konvertibilnih maraka.

U izjavi za medije nakon službene posjete istaknuto je kako zajedničkim sredstvima svih razina vlasti se postižu rezultati s ciljem razvoja jedinica lokalne samouprave te je istaknuta važnost nastavka takve suradnje i u budućem razdoblju.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
 
 
https://desakubugadang.id/ slot gacor https://rsiastellamaris.com/kesehatan klik88