Vijesti

Sastanak ministra Denisa Lasića i Ministra komunikacija i prometa BiH Vojina Mitrovića.

Dana 10. 2. 2021.godine s početkom u 12.00 sati u prostorijama Federalnog ministarstva prometa i komunikacija u Mostaru održan je sastanak između Federalnog ministra prometa i komunikacija Denisa Lasića i Ministra komunikacija i prometa BiH Vojina Mitrovića.

Ministar Lasić i ministar Mitrović su razgovarali o nizu tema na sastanku i zaključili da su u tijeku brojne aktivnosti vezano za izgradnju dionca autoceste Koridor Vc.

Između ostaloga, ministar Lasić i ministar Mitrović diskutirali su o izgrađenim dionicama autoceste na Koridoru Vc na kojima su radovi završeni, ali koje će biti puštene u promet nakon što se steknu uvjeti kao i o dionicama autoceste na Koridoru Vc čija implementacija je u fazi pripreme. 

Ministar Lasić naglasio je o statusu projekta izgradnja autoceste Sarajevo- Beograd kazavši da je u planu Javnog poduzeća Autocesta Federacije BiH za 2021. godinu izrada glavnog projekta za autocestu na dionici Tuzla - Orašje. Trenutno je u fazi usuglašavanja projektnog zadatka i idejnog projekta sa prostornim planom Tuzlanske županije/kantona, nakon čega slijedi provođenje tendera za usluge projektiranja dionice Tuzla-Orašje.    

Za projekt Izgradnja Jadransko - jonske autoceste, dionica Počitelj  - Neum - Trebinje -  granica sa Crnom Gorom konstatirano je da je u organizaciji Ministarstva komunikacija i prometa BiH održana prezentacija projekta "Izrada planersko-studijske dokumentacije za Jadransko-jonsku autocestu na dijelu kroz Bosnu i Hercegovinu (Počitelj – Neum – Trebinje – granica s Crnom Gorom) s vizualizacijom idejnog rješenja trase" te da je  okončana izrada planersko –studijske dokumentacije.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina