Vijesti

Ministar Lasić nozočio potpisivanju ugovora o uspostavi zračne linije Mostar - Zagreb

Na štandu Croatia Airlinesa u sklopu Mostarskog sajma potpisan je ugovor o uspostavi redovne linije između Mostara i Zagreba. Prvi avion iz Zagreba sletjet će u Mostar 3. maja, a od ranije je poznato da su cijene povratnih karata već od 89 eura.

Na maloj svečanosti, uz prisustvo brojnih uglednika, ugovor su potpisali direktor Aerodroma Mostar Marin Raspudić i Jasmin Bajić, predsjednik uprave Croatia Airlinesa.
Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija u Vladi Federacije BiH, kazao je kako je let uspostavljen sredstvima tog ministarstva.

"Drago mi je da smo tako pomogli Aerodromu Mostar, Gradu Mostaru i bar malo pokušali pomoći razvoju naše ekonomije. Ono što ja mogu obećati je da će ta sredstva subvencija biti osigurana kontinuirano, bar naredne tri godine", izjavio je Denis Lasić.

Kazano je kako su pregovori urađeni u rekordnom roku, jer je učesnike nosila jasna želja, te je izražena nada da će sudbina ovog projekta biti bolja od onih letova prije desetak godina.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina