Vijesti

Lasić i Trninić: Neka struka odluči o dionici koridora Sarajevo - Beograd

Ministar prometa i veza BH. entiteta Republike Srpske Neđo Trninić i federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić danas su sastali u Mostaru na Međunarodnom sajmu gospodarstva.

Razgovarali su o prometnim komunikacijama u ova dva entiteta i strateški značajnoj dionici koridora koji će povezivati Sarajevo i Beograd.

"Ovu sjednicu smo dogovorili na zajedničkoj sjednici vlada Federacije i RS-a u Banjaluci prije 20- ak dana", kazao je Lasić navodeći kako je današnji sastanak u Mostaru nastavak" načetih tema među kojima su prije svega cestovne i željezničke infrastrukture".

On je rekao da su tema današnjih razgovora bili svi prometni koridori koji su bitni kao spojne točke između FBiH i RS-a, kako ne bi bilo problema u daljnjem radu.

"Ovo što se u novije vrijeme spominje koridor Sarajevo - Beograd, gdje smo na neki način mi implementatori projekta, kako Federacija tako i RS, odnosno Autoceste i Autoputevi. Treba tu struka da kaže zadnju riječ, da se izabere najpovoljnija trasa. Trasa koja će zadovoljiti oba entiteta u BiH", kazao je ministar Lasić.

Naglasio je da se znaju neke spojne točke, dakle Sarajevo, odnosno granica s Republikom Srbijom u Vardištu, te naglasio da će ipak struka odrediti najpovoljniju dionicu. "Ne želimo se miješati i ne želimo da tu politika posebno utječe, neka struka kaže svoju zadnju riječ", kazao je Lasić.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina