Vijesti

Sastanak ministra Denisa Lasića sa gradonačelnikom Bihaća

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić u prostorijama ministarstva održao je sastanak sa gradonačelnikom grada Bihaća, Šuhretom Fazlićem.

Povod sastanka je investicija Federacije BiH u Aerodrom Bihać i perspektivi ulaganja u zrakoplovnu infrastrukturu.

Gradonačelnik  je predstavio trenutno stanje aerodroma i prezentirao planirani tijek razvoja te izrazio vjeru u dugoročne pozitivne efekte koji će se ostvariti ovim projektom, kako za Grad Bihać tako i za cijelu Unsko-Sansku regiju.

Federalno Ministartsvo prometa i komunikacija je za 2017. godinu u plan investicija uvrstilo 2 milijuna KM za razvoj Aerodroma Bihać. Ministar je upoznao gradonačelnika sa procedurom potrebnom za stavljanje na raspolaganje ovih sredstava, a to se prvenstveno odnosi na činjenicu da se sredstva mogu koristiti isključivo po završetku provedenih procedura nabave i pojedinačno za svaki projektni korak.

Ministar je upoznao gradonačelnika i sa činjenicom da su navedena sredstva namjenski prikupljena od putničke takse u Federaciji BiH i time ne opterećuju Proračun FBiH, te da se mogu iskoristiti isključivo za izgradnju i razvoj zrakoplovne infrastrukture.

Gradonačelnik Fazlić se zahvalio ministru Lasiću na definiranim konkretnim ciljevima, kao i na odličnoj dosadašnjoj suradnji.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina