Vijesti

Ministar Denis Lasić otvorio 2. Sarajevo TechLab

BH Telecom je dana 4. rujna 2020. godine održao 2. Sarajevo TechLab pod sloganom “Stay Connected” na kojem su predstavljeni rezultati rada kompanije od osnivanja.Poseban naglasak je bio na društvenoj odgovornosti jedne od najuspješnijih bosanskohercegovačkih kompanija. Ovogodišnji Sarajevo TechLab je otvorio Federalni ministar prometa i komunikacija Federacije Bosne i Hercegovine Denis Lasić.

 

Konferencija je održana na Dan kompanije koji je utemeljen povodom probijanja telekomunikacijske blokade 1993. godine u Sarajevu. Predstavnici kompanije su podsjetili na poslovne uspjehe i pomoć kompanije drugim društvenim akterima. Posebno je istaknut doprinos BH Telecoma zajednici u pandemiji koronavirusa.

“Poznate su činjenice da BH Telecom pruža usluge putem svih tehnologija te da prati svjetske trendove i razvoj. Opslužuje više od dva miliona korisnika i ima najveće učešće na telekomunikacijskom.” , izjavio je ministar Lasić.

Prema njegovim riječima, kompanija je kao jedna od najuspješnijih u posljednjih 15 godina uplatila 597 miliona KM Zavodu za mirovinsko i invalidsko osiguranje, zavodima za zdravstvenu zaštitu i za doprinose nezaposlenim osobama. Podsjetio je da je firma za donacije do sada uplatila 19,5 miliona KM. To je čini najvećim pojedinačnim donatorom u Bosni i Hercegovini.

Ministar Lasić je istaknuo kako je dio tog novca osiguran u dvije izvanredne situacije – tijekom poplava u Bosni i Hercegovini 2014. i tijekom pandemije koronavirusa. Zaključio je kako je BH Telecom jedan od najznačajnijih partnera sportskim kolektivima i kulturnim manifestacijama.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina