Vijesti

Održana 215. sjednica Vlade Federacije BiH

Dana 19. ožujka  2020. godine održana je 215. sjednica Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Na današnjoj sjednici Vlade FBiH Federalno ministrastvo prometa i komunikacija je predstavilo kako je sa aspekta života i funkcioniranja suvremenog društva, nezaobilazna je funkcija javnog prometa, mada se u ovim uvjetima svjetske pandemije koronavirusa, nažalost pojavljuje  i u ulozi prenositelja virusa i doprinosi širenju bolesti, ali je neometano odvijanje prometa neophodno za osiguranje zadovoljavanja potreba stanovništva. Nameće se potreba da ministarstvo informira Vladu Federacije Bosne i Hercegovine o aktivnostima koje se provode po vidovima prijevoza i aktivnostima i mjerama koje provode javna poduzeća iz oblasti koja je u nadležnosti ovog ministarstva, a u cilju sprečavanja pojave i širenja zareze izazvane koronavirusom (COVID-19). Posebno ističemo spremnost svih aktera da se stave u funkciju svi vidovi prijevoza, sa naglaskom na prijevoz prehrambenih i drugih roba koje omogućavaju funkcioniranje cjelokupnog društva u uvjetima nesreće. S ciljem omogućavanja održavanja minimalnih i neophodnih potreba za prijevozom putnika roba, kao i protok informacija, ovo ministarstvo je pripremilo Informaciju Povodom novonastale situacije i svjetske pandemije koronavirusa (COVID-19) u Federaciji BiH, sa prijedlogom Zaključaka u cilju olakšavanja poslovanja gospodarskih subjekata u našoj nadležnosti. 

Na današnjoj sjednici je također predstavljen Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za korištenje zemljišnih čestica javnog dobra za potrebe izgradnje autoceste na trasi Koridora Vc, dionica Tarčin - Ivan, pod dionica Tunel Ivan Elaboratom izvlaštenja za potrebe izgradnje autoceste na trasi Koridora Vc, dionica Tarčin - Ivan, pod dionica Tunel Ivan, obuhvaćene su i nekretnine koja su označene kao javno dobro.
Kako bi se omogućio nesmetan ulazak u posjed i početak radova na izgradnji autoceste na trasi Koridora Vc, dionica Tarčin - Ivan, pod dionica Tunel Ivan, potrebno je donijeti Odluku u tekstu kao što je dano u Prijedlogu. 

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina