Vijesti

Javni poziv za podnošenje prijava u svrhu odabira korisnika za financiranje projekata kroz Program utroška sredstava „Tekući transferi i drugi tekući rashodi-subvencije javnim poduzećima-unaprjeđenje RTV djelatnosti“ utvrđenog Proračunom Federacije BiH za

Predmet javnog poziva

Predmet ovog Javnog poziva je  unaprjeđenje RTV djelatnosti u   Federaciji BiH.

Podnositelji zahtjeva su pružatelji RTV djelatnosti u   Federaciji Bosne i Hercegovini.

Opći ciljevi Javnog poziva

Opći cilj ovog Javnog poziva je financiranje projekata unaprjeđenja RTV djelatnosti u Federaciji BiH.

 

Pravo sudjelovanja

Prijavu na Javni poziv mogu podnijeti pravne osobe koje ispunjavaju opće uvijete ovog Javnog poziva. Prednost će imati projekti koji su visokog stupnja zrelosti i koji osiguravaju financiranje iz drugih izvora (posebni kriteriji) te  izravno  doprinose unaprjeđenju RTV djelatnosti u Federaciji BiH.

 

Opći kriteriji

O ispunjavanju općih uvjeta prijava na Javni poziv obavezno treba da sadrži slijedeće dokaze: 

  1. Kojim se potvrđuje da je podnositelj aplikacije u registru korisnika dozvola za televizijsko emitiranje razvrstan kao javni emiter i da je registriran kod nadležnog suda na području Federacije BiH (npr. Preslika dozvole nadležne agencije, preslika aktualnog izvoda iz sudskog registra ili dr.)
  2. Kojim se potvrđuje da podnositelju aplikacije nisu dodijeljena sredstva  Odlukom o uporabi dijela sredstava akumuliranog viška prihoda nad rashodima Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine ostvarenog zaključno sa 31.12.2023. godine („Službeni glasnik BiH“ broj 14/24) (npr. Izjava ovlaštene osobe podnositelja aplikacije, uvid u odluku ili dr.)
  3. Kojim se potvrđuje da se zahtjev podnositelja odnosi na projekt koji je realiziran u 2024. godini (npr. Izjava ovlaštene osobe podnositelja zahtjeva ili dr.)
  4. Kojim se potvrđuje da podnositelj zahtjeva  posjeduje mogućnost emitiranja digitalnog signala MUX A, Velež zona i Bjelašnica zona (npr. Preslika relevantnog akta Regulatorne agencije za komunikacije BiH ili izjava ovlaštene osobe podnositelja prijave ili dr.),
  5. Kojim se potvrđuje da podnositelji prijave emitiraju radijski i televizijski programa u Federaciji BiH (npr. preslika relevantnog akta Regulatorne agencije za komunikacije BiH ili izjava ovlaštene osobe podnositelja prijave ili dr.)
  6. Kojim se potvrđuje da podnositelj prijave ima predstavništva u najmanje tri grada ili općine (npr. izjava  ovlaštene osobe podnositelja prijave ili dr.)
  7. Kojim se potvrđuje da podnositelj prijave emitira informativni program vlastite produkcije (npr. plan rada ili izvještaj podnositelja prijave ili izjava ovlaštene osobe podnositelja prijave ili sporazumi iz kojih je vidljiva proizvodnja i emitiranje informativnog programa vlastite produkcije ili dr.),
  8. Detaljan opis projekta,
  9. Popunjeni, potpisani i ovjereni obrasci za prijavu projekta.

 

Posebni kriteriji

Posebni  kriteriji  za  ocjenu  projekata  i  dodjelu  sredstava  su:

  1. Sufinanciranje unaprjeđenja RTV djelatnosti iz djelatnosti koje nisu osnovne djelatnosti podnositelja prijave (npr. različite vrste projekata, sufinanciranja…) ( Preslika odluka o sufinanciranju ili preslika računovodstvene dokumentacije ili ugovora o sufinanciranju ili dr.),
  2. Zrelost projekta – očekivani rezultat projekta

 

 Način izbora projekata

Izbor projektnih prijedloga i podnositelja zahtjeva tj. potencijalnih korisnika po osnovi ovog Javnog poziva će vršiti stručno povjerenstvo u skladu sa rješenjem koje donese Federalni ministar prometa i komunikacija. Stručno povjerenstvo će prilikom ocjene zahtjeva dodatno ocjenjivati/bodovati sufinanciranje projekta od strane korisnika/podnositelja zahtjeva i zrelost projekta. Povjerenstvo će razmatrati prijave u skladu sa „Procedurama za izbor korisnika sa utvrđenim kriterijima“ koje donosi, te u skladu sa odredbama ovog Javnog poziva sačiniti prijedlog liste korisnika sredstava.

Objavljivanje rang liste korisnika

Konačnu listu odobrenih projekata po ovom Javnom pozivu utvrđuje Federalni ministar prometa i komunikacija posebnom Odlukom koja će biti objavljenja na web stranici Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

 

Način realizacije doznačenih sredstava

Sredstva iz Ugovora sa korisnikom sredstava, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija će na osnovu zahtjeva, temeljem Ugovora koji će ministarstvo zaključiti sa korisnikom sredstava,  prenijeti dodijeljena sredstva na račun korisnika.

Ugovorom između Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i korisnika sredstava uredit će se način prijenosa sredstava, način izvještavanja o namjenskom utrošku sredstava kao i kontrola namjenskog utroška sredstava kao i dugi potrebni elementi za realizaciju dodijeljenih sredstava.

 

Dostavljanje prijava na javni poziv

Podnositelj prijave obavezno popunjava sve rubrike Prijavnog obrasca i Prijedloga projekta označava ponuđene opcije upita i odgovara za vjerodostojnost svih unesenih navedenih podataka. Samo ovako uneseni podaci će se koristiti prilikom vrednovanja prijave.

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće biti predmet daljeg razmatranja.

Prijave na Javni poziv će se bodovati na osnovu dostavljenog Prijavnog obrasca, uz uvid u priloženu dokumentaciju (priložena dokumentacija se dostavlja u originalu ili ovjerenoj preslici) . Obrazac prijave na Javni poziv dostupan je ovdje.

 

Dostavljanje prijava na javni poziv se vrši preporučeno poštom na adresu:

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Braće Fejića bb, 88000 Mostar, sa naznakom: "Prijava na Javni poziv u svrhu odabira korisnika za financiranje projekata kroz Program utroška sredstava „Tekući transferi i drugi tekući rashodi-subvencije javnim poduzećima-unaprjeđenje RTV djelatnosti“ utvrđenog Proračunom Federacije BiH za 2024. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija“. 

(Na poleđini koverte obavezno navesti naziv podnositelja prijave, točnu adresu i broj telefona). Javni oglas ostaje otvoren __10_ dana od dana zadnje objave u  dnevnim   novinama:  „Dnevni avaz“ i „Večernji list  BiH“,   te na web stranici Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
 
 
https://desakubugadang.id/ singkilterkini.com/