Vijesti

Izaslanstva Vlade FBiH i Vlade HNŽ-a obišla stradala područja u jablaničkoj općini

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić, zapovjednik Federalnoga stožera civilne zaštite i federalni ministar financija Toni Kraljević zajedno s izaslanstvom Vlade Hercegovačko - neretvanske županije, predvođenog predsjednicom Vlade Marijom Buhač, obišli su područje zahvaćeno poplavama i klizištima u općini Jablanica.

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić kazala je kako se trenutno procjenjuju razmjeri štete na prometnoj infrastrukturi. “Cestovna i željeznička infrastruktura su u prekidu. Željeznička pruga značajno je oštećena, posebno dionica Ostrožac – Grabovica. Trenutno se radi na raščišćavanju magistralnih cestovnih pravaca od Jablanice prema Konjicu, Mostaru, Prozoru i prema Blidinju.”

Mehanizacija je na terenu, otklanja se materijal koji su nanijeli odroni i klizišta i mislim da ćemo već večeras završiti raščišćavanje na dionici Jablanica – Prozor. Radove na čišćenju magistralnih pravaca koordinira upravitelj cesta JP Ceste Federacije BiH, a intervencije na željeznici provodi JP Željeznice Federacije BiH – rekla je ministrica Katić.

Kada je u pitanju magistralna cesta M-17, ministrica Katić kazala je kako će za raščišćavanje dionice Jablanica – Mostar biti potrebno barem 48 sati.

Materijalna šteta će se nadoknaditi, u ovom trenutku jako je bitno napomenuti da je u fokusu spašavanje ljudskih života. Ovom prilikom želim izraziti sućut obiteljima stradalih - dodala je Katić.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
 
 
https://desakubugadang.id/ singkilterkini.com/