Vijesti

Sjeverna obilaznica Gruda – jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata za područje Zapadne Hercegovine

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić boravila je u radnom posjetu Općini Grude. Nakon održanog sastanka s načelnikom Ljubom Grizeljom i razgovora na temu aktualnih infrastrukturnih projekata upriličen je obilazak infrastrukturnim projektima općine, s posebnim naglaskom na Sjevernu obilaznicu Gruda.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, na čelu s ministricom Katić, pruža punu podršku infrastrukturnim projektima kako u cijeloj Federaciji, tako i u ovoj hercegovačkoj općini, što je iskazano kroz provedbu Javnog poziva za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju regionalnih i lokalnih cesta.

Tako je na spomenuti Javni poziv Općina Grude prijavila projekt naziva „Sanacija lokalnih i nerazvrstanih cesta u Općini Grude“, te je Javnim pozivom odobreno 416.322,43 KM. Proteklog mjeseca je u Mostaru potpisan ugovor između Općine Grude i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija te su potpisnici istaknuli još jednom kako vjeruju u uspješnu realizaciju ovog projekta na terenu.

Sjeverna obilaznica Gruda, čija je duljina dionice 2.6 km, a vrijednost ugovora 5.915.850,97 KM sa PDV-om je svakako jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata, ne samo za Općinu Grude nego i za cijelo područje Zapadne Hercegovine.

Predmet ugovora, koji je potpisan od strane Javnog poduzeća Ceste Federacije BiH kao investitora i konzorcija Putovi d.o.o. Grude i HP Investing d.o.o. Mostar u studenom 2022. godine, je izgradnja donjeg ustroja prometnice s kompletnim zemljanim radovima i objektima, dok se radovi financiraju iz kredita EBRD-a.

Ministrica Katić je iskazala zadovoljstvo današnjim održanim sastancima i posjetima infrastrukturnim projektima, a posebice obilaznice Gruda čiji je rok završetka radova I. faze po postojećem Ugovoru predviđen u mjesecu listopadu ove godine a do sad je izvedeno oko 90% ugovorenih radova

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
 
 
https://desakubugadang.id/ singkilterkini.com/