Vijesti

Podrška projektima sanacije i rekonstrukcije lokalnih i regionalnih cesta Posavske i Tuzlanske županije

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić danas je u Orašju potpisala Ugovore s preostalih 12 korisnika sredstava za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju regionalnih i lokalnih cesta. 

Potpisivanju Ugovora su danas uz ministricu Katić i premijera Županije Posavske Đuru Topića nazočili i predstavnici Općine Kladanj, Općine Kalesija, Općine Odžak, Općine Domaljevac - Šamac, Općine Banovići, Grada Lukavca, Grada Gradačca, Grada Gračanice, Grada Tuzle, Grada Živinica, Grada Orašja i Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša županije Posavske.

Nakon Ugovora koji su proteklog tjedna potpisani u Mostaru i Sarajevu, ovo je završni dio dodjele sredstava koji su rezultat Javnog poziva za podnošenje prijava u svrhu odabira korisnika za financiranje projekata kroz Program utroška sredstava „Kapitalni transferi drugih razina vlasti i fondova – Transfer za izgradnju autocesta, brzih cesta, magistralnih i drugih cesta” utvrđenih Proračunom Federacije BiH za 2024. godinu.

Ovim transferom je ukupno dodijeljeno nešto više od 20 milijuna KM, a današnjim potpisivanjem ugovora predviđena su sredstva za sanaciju i rekonstrukciju lokalnih cesta na području Tuzlanske i Posavske županije u iznosu od 2 666 507 KM, dok je za regionalne ceste osigurano 1 500 000 KM.

Uz podršku koju Vlada Federacije BiH pruža sanacijama izgradnji magistralnih cesta kroz Plan JP Ceste FBIH ovim programom žele se podržati i projekti obnove regionalnih, lokalnih cesta i gradskih ulica iz Federalnog Proračuna. Nadamo se da će izdvajanja za ovakvu vrstu projekata ubuduće biti i više, naglasila je ministrica Katić.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
 
 
https://desakubugadang.id/ slot gacor https://rsiastellamaris.com/kesehatan klik88