Vijesti

Sastanak ministrice Katić s državnim tajnikom Milasom i zastupnicom Bušić

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić danas je u prostorijama Ministarstva ugostila Zvonka Milasa, državnog tajnika Republike Hrvatske u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Zdravku Bušić zastupnicu u Hrvatskom Saboru.

Ministrica je gostima predstavila aktivnosti Ministarstva, poglavito u dijelu koji se odnosi na projekte izgradnje, sanacije i rekonstrukcije putne infrastrukture u lokalnim zajednicama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Državni tajnik Milas je, govoreći o projektima koje Središnji državni ured podržava u Bosni i Hercegovini, primijetio da Ministarstvo i Središnji državni ured podržavaju kompatibilne projekte u pojedinim dijelovima Federacije.

Saborska Zastupnica Bušić je ukazala na potrebu pravovremene komunikacije Ministarstva i Središnjeg državnog ureda kako bi identificirani projekti bili sveobuhvatnije i cjelovitije realizirani.

Ocijenivši kako postoje projekti od zajedničkog interesa, sudionici sastanka su zaključili kako će se ubuduće međusobnim koordiniranjem planiranih aktivnosti usuglašavati u vezi projekata koji mogu biti podržani od obje institucije.

Državni tajnik je također naglasio značaj putne infrastrukture u osiguravanju uvjeta za održivi povratak i ostanak Hrvata u BiH te je u tom pogledu naglasio mogućnost čvršće suradnje.

Na koncu sastanka zaključeno je kako će u narednom periodu biti potrebno intenzivirati suradnju a sve s ciljem što uspješnije realizacije projekata od šireg značaja za zajednicu.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina
 
 
https://desakubugadang.id/ singkilterkini.com/ https://jawabsoal.id/