Obavještenja

Obavijest prijevoznicima sa područja Federacije BiH

Obavještavamo prijevoznike tereta u međunarodnom cestovnom prijevozu da je na sastanku Mješovite komisije za međunarodni drumski transport između Crne Gore i Bosne i Hercegovine,

održanom u Podgorici, potpisan Protokol u kojem su riješena pitanja važna za dalje unapređenje prijevoza putnika i tereta između dvije države. Posebnu pažnju zaslužuje dogovoreni testni period liberalizacije prijevoza tereta od 01.10.2017.godine do 31.01.2018.godine, u kojem će se iz/za treće države odvijati slobodno, tj. bez dozvola.

Pozivamo sve zainteresovane prijevoznike koji imaju potrebe za prijevozom tereta iz/za treće države (MNE/TD) da dostave zahtjeve:

  • Prijevoznici koji su učestvovali na raspodjeli bilateralnih transportnih dozvola za III kvartal, potrebno je da dostave samo zahtjev.
  • Prijevoznici koji nisu učestvovali u raspodjeli bilateralnih dozvola za III kvartal potrebno je da dostave dokumentaciju iz Oglasa za raspodjelu bilateralnih dozvola koji se nalazi na stranici Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

 

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina