Vijesti

Sastanak ministrice Katić i ministra mora, prometa i infrastrukture RH Butkovića

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić sastala se danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu s ministrom mora, prometa i infrastrukture Vlade Republike Hrvatske Olegom Butkovićem.

Ministrica Katić i  ministar Butković razgovarali su o izgradnji mosta na rijeci Savi između Orašja i Županje. Izgradnjom ovog mosta povezat će se autocesta A3 kroz Republiku Hrvatsku s autocestom Tuzla – Orašje. 

Tema susreta bile su i spojna točka između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske  brze ceste Mostar - Široki Brijeg – Grude, s autoputom kroz Dalmaciju gdje je usuglašeno intenziviranje radova a što bi uveliko olakšalo putovanje žiteljima Bosne i Hercegovine kao i onima koji su u tranzitu kroz našu zemlju. Naglašena je i važnost integracije pograničnih područja koju Republika Hrvatska provodi prvenstveno u Općini Ravno te u Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanska županiji. 

Ministar Butković izrazio je spremnost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske da ponudi svoja znanja i iskustva stečena  kroz procese koje su uspješno proveli na polju digitalizacije ali i velikih infrastrukturnih projekata, te u oblasti unutarnje i morske plovidbe.

 „Vlada Federacije BiH će kroz aktivnosti Federalnog ministarstva prometa i komunikacija učiniti sve da Republika Hrvatska bude partner u ovim značajnim oblastima“, rekla je tijekom susreta ministrica Katić.

Ministrica Katić i Ministar Butković dogovorili su u narednim mjesecima intenziviranje suradnje i mogućnost sastanka resornih poduzeća iz Republike Hrvatske i Federacije BiH.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina