Vijesti

Radna posjeta premijera Novalića i ministra Lasića gradilištu poddionice Počitelj – Zvirovići

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, zajedno sa direktorom JP Autoceste FBiH Elmedinom Voloderom su 23.06.2022.godine obišli gradilišta na poddionici Počitelj – Zvirovići.

Poddionica Počitelj – Zvirovići dio je dionice Počitelj – Bijača i ukupna dužina ove poddionice je 11,07 kilometra, u toku su aktivni radovi na ovom dijelu.

Ukupna investicija za poddionicu Počitelj – Zvirovići iznosi 111,2 miliona eura, uključujući bespovratna sredstva Evropske unije u iznosu od 5 miliona eura. Projekt obuhvata izgradnju jednog mosta, jednog tunela, tri vijadukta, petlje i naplatnog mjesta za cestarinu u Počitelju, izmještanje lokalnih cesta i priključenje na druge autoceste, nadvožnjak i tri podvožnjaka. Najznačajniji objekt je veliki most Počitelj preko Neretve, dugačak 980 metara i s maksimalnom visinom od 97 metara.

Nakon završetka radova ova poddionica će omogućiti oko 21 km kontinuirane vožnje na autocesti između Počitelja i Bijače na južnoj granici Bosne i Hercegovine s Evropskom unijom u Hrvatskoj.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina