Vijesti

Ministar Lasić prisustvovao na 3. Sarajevo TechLab

Povodom obilježavanja Dana kompanije BH Telecom, u sarajevskom Hotelu Hills dana 9.rujna 2021.godine održan je 3. Sarajevo TechLab, poslovno-tehnološka konferencija ove bh. kompanije.

BH Telecom već treću godinu zaredom uspješno organizira ovu poslovno - tehnološku konferenciju koja postaje jedan od sigurno značajnijih događaja ICT sektora u Bosni i Hercegovini.

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić obratio se prisutnima i kazao kako BH Telecom predstavlja primjer kvalitetnog strateškog razvoja i poslovanja, te kako podstiče stvaranje boljeg poslovnog ambijenta.

„BH Telecom, kao jedna od najuspješnijih domaćih kompanija, ne samo da predstavlja primjer kvalitetnog strateškog razvoja i uspješnog poslovanja, već i konstantno ulaže i pruža podršku inovacijama i ubrzanom razvoju digitalizacije u BiH. 

Na ovaj način omogućava i podstiče stvaranje novih uspješnih poslovnih projekata i pridonosi stvaranju boljeg društvenog ambijenta i uvjeta za poslovanje, kako kompanijama tako i pojedincima u start-up zajednici.

Svjesni važnosti telekomunikacija i inovacija u novoj digitalnoj eri, ministarstvo i Vlada daju punu podršku generalnom direktoru i Upravi BH Telecoma u procesima digitalizacije i razvoja informacijskih tehnologija, ali i ulaganja u start-up zajednicu i nove industrije.“ – izjavio je ministar Lasić.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina