Vijesti

Ministar Denis Lasić sastao se s ministrom Vojinom Mitrovićem

Dana, 8. srpnja 2020. godine Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić  održao je sastanak s ministrom komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojinom Mitrovićem u Mostaru  sa kojim je razgovarao o izgradnji Koridora Vc, Jadransko-jonskoj autocesti i stanju u zračnom prometu.


Kako je istaknuo ministar Lasić, dio Koridora Vc koji prolazi kroz Federaciju BiH iznosi 273 km, a do sada su izgrađena 102 km.

„Trenutačno je u izgradnji 38 kilometara autoceste, odnosno osam je aktivnih gradilišta. Također, zatvorena je financijska konstrukcija za sve planirane dionice, osim od Ovčara do Bradine“, objasnio je ministar Lasić.


Ministar Mitrović je informirao ministra Lasića da će do kraja godine biti poznato koja će se trasa od pet ponuđenih izabrati za izgradnju buduće Jadransko-jonske autoceste, koja treba spojiti našu zemlju sa Hrvatskom i Italijom, odnosno Crnom Gorom, Albanijom i Grčkom. Naime, Jadransko-jonska autocesta kroz Bosnu i Hercegovinu počinje u Počitelju, a završava u Aranđelovu kod Trebinja na granici sa Crnom Gorom. Plansko-projektnom dokumentacijom ove autoceste predviđeno je da njena dužina kroz Federaciju BiH i Republiku Srpsku bude oko 110 kilometara.


Uslijed pada zračnog prometa od preko 90% zbog pandemije koronavirusa, i zrakoplovna industrija se suočava sa značajnom financijskom krizom. Stoga su se sugovornici složili da je potrebno pomoći Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH kako bi lakše prebrodile teške posljedice pandemije. Ministar Mitrović je naglasio da je Ministarstvo u okviru svojih nadležnosti poduzelo dodatne aktivnosti na pronalaženju  rješenja za pomoć institucijama civilnog zrakoplovstva u cilju osiguranja nastavka njihovog nesmetanog rada. Ministri su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom kvalitetnom i uspješnom suradnjom te zaključili da je neophodno uspostaviti što bolju koordinaciju između svih resornih ministarstava o svim pitanjima iz njihovih nadležnosti.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina