Vijesti

Ministar Lasić se sastao sa predsjednicima Sindikata HP Mostar i BH Pošta

Dana 8. svibnja 2020. godine u prostorijama Federalnog ministarstva prometa i komunikacija ministar Denis Lasić sastao se s predsjednikom Sindikata HP Mostar g.Berislavom Babićem i BH Pošte g. Eldinom Šabanovićem.


Kolektivni ugovor za područje poštanskog prometa ističe 21. svibnja 2020. godine stoga su predsjednici Sindikata upoznali ministra Lasića s detaljima i pravima istog, te ga zamolili za pomoć i informiranje Vlade Federacije BiH s obzirom na pandemiju koronavirusa. Na sastanku su predsjednici Sindikata zamolili da djelatnici HP Mostar i BH Pošte zadrže sva trenutačna prava aktualnog Kolektivnog ugovora. Polažu nadu kako će se u skorije vrijeme ekonomskog i gospodarskog razvoja omogućiti povećanje prihoda.


Ministar Lasić je pokazao veliko zanimanje za zahtjeve Sindikata, obećavši kako će u suradnji sa ostalim članovima Vlade Federacije BiH naći zajedničko rješenje kako bi se ispunili zahtjevi Sindikata, te kako će ostvarena prava postojećim Kolektivnim ugovorom biti jamčena i u novom. No prava novog Kolektivnog ugovora uvelike će ovisiti i o financijskoj situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa .

 

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina