Vijesti

Obilazak regionalne ceste R-425a na dionici Zvirovići – Tromeđa

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH i Antonio Križanac, šef projekta iz JP Autocete FBiH u pratnji predstavnika izvođača radova obišli su u utorak dionicu regionalne ceste R-425a na kojoj se izvode radovi u okviru projekta rehabilitacije spomenute regionalne ceste.

Realizacija projekta rehabilitacije regionalne ceste R-425a na dionici Zvirovići – Tromeđa započela je 20. svibnja, kada su djelatnici KTM Brina započeli s rekonstrukcijom dionice regionalne ceste, koja je sukladno planu izvođenja radova podijeljena u tri poddionice.

Ministar Lasić, direktor Terzić i šef projekta Križanac obišli su radove na prvoj poddionici (poddionica Zvirovići – Miletina) na kojoj su do sada završeni grubi zemljani radovi na iskopima i nasipima, postavljanje svih instalacija u trup ceste, velikim dijelom je završeno i nasipanje tampona do kote asfalta a na duljini od cca 500m je postavljen i prvi sloj asfalta. Također, kako smo doznali od izvođača radova trenutno se radi na postavljenju rubnjaka i rigola gdje je to projektom predviđeno, dovršetku zemljanih radova na izradi bermi i bankina i pripremi cijele dionice za asfaltiranje.

Prilikom obilaska radova izaslanstvo se također susrelo sa Stjepanom Krasićem, ministrom prometa i veza HNŽ, Marinom Radišićem, načelnikom općine Čitluk, Predragom Smoljanom, predsjednikom Općinskog vijeća Čitluk i Željkom Dugandžićem, direktorom JP Broćanac, kako bi razgovarali o nastavku radova na preostale dvije poddionice, koje su najvećim dijelom na području općine Čitluk.  

Prema podacima dobivenim od izvođača radova rehabilitacija prve poddionice trebala bi bit završena do sredine listopada, nakon čega će se intenzivnije raditi na drugoj poddionici (Miletina-Atlas), na kojoj započeto iskolčavanje trase, te čišćenje lokaliteta na kojima je planirana izrada potpornih zidova.

Podsjetimo, Odlukom Vlade FBiH odobrena su sredstva za rehabilitaciju regionalne ceste R425a na dionici Tromeđa-Zvirovići a za implementatora je određeno JP Autoceste FBiH. Nakon provedene procedure javne nabave, Ugovor za izvođenje radova je sklopljen s poduzećem KTM Brina d.o.o. Posušje u vrijednosti od 5.448.481,38 KM s PDV-om a nadzor vrši Konzorcij IPSA Institut d.o.o. Sarajvo i IGH Mostar. Radovi su službeno započeti 20.05.2019. godine uz rok od 14 mjeseci za rehabilitaciju postojeće ceste te dodatna 4 mjeseca za izgradnju kružnog toka.

Predmetna dionica ukupne duljine oko 5,8 km je izvođački podijeljena na tri poddionice:

            poddionica 1: Zvirovići – Miletina  - duljine 2,5 km

            poddionica 2: Miletina – Međugorje (Atlas) – duljine 2,2 km

            poddionica 3: Međugorje (Atlas) – Tromeđa – 1,1 km

Na gore navedenim dionicama potrebno je izvesti radove na rekonstrukciji i rehabilitaciji postojeće trase uz proširenje kolničke konstrukcije i izgradnju pješačkih staza gdje je to projektom predviđeno te je planirana izgradnja kružnog toka na lokaciji „Atlas“.

 

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina