Vijesti

Posjeta ministra Denisa Lasića Posavskoj županiji

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić danas je boravio u posjeti Posavskoj županiji.

U sjedištu Županije Posavske u Orašju federalnog ministra sa suradnicima primio je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić. Sastanku je nazočio i načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić. Na sastanku je bilo govora o cestovnoj infrastrukturi i budućim planovima i ulaganjima u istu na području Županije i općina. Planirano je u ovoj godini izdvojiiti i uložiti oko 700.000 KM u projekte vezane uz magistralne ceste, pogotovo one koji izravno utječu na povećanje sigurnosti u prometu, kao što su nogostupi. pješačke i biciklističke staze.

Također, planirana je gradnja kružnog toka na magistralnoj cesti M14.2. koji će omogućiti bržu protočnost prometa. U planu je i sanacija nekoliko oštećenih dijelova prometnica, te dodatno ulaganje u održavanje postojeće mreže cesta. U sklopu ove posjete ministar Lasić je posjetio i Općinu Odžak, te održao radni sastanak s načelnikom općine Jakovom Ivankovićem, na kojem je upoznat s budućim projektima u ovoj općini, kao što je izgradnja obilaznice Odžaka.
Premijer Klaić i načelnici općina su se zahvalili ministru Lasiću na posjeti i na dosadašnjoj dobroj suradnji, i izrazili želju da se ista nastavi.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina