Vijesti

Puštena u promet dionica LOT 2C Sarajevske obilaznice

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić jučer je u Sarajevu zajedno sa premijerom FBiH i predstavnicima županijskih vlasti svečano u promet pustio Sarajevsku dionicu viadukt Briješće- ulica Safeta Zajke.

Ukupna vrijednost svih radova na ovoj dionici je 9.574.554,09 KM, a vrijednost eksproprijacije iznosi oko 4,5 miliona KM. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je svojom odlukom iz 2005. godine putem Federalnog ministarstva prometa i komunikacija imenovala Javno Poduzeće Ceste Federacije kao implementatora Sarajevske obilaznice.

 

Ministarstvo na čijem je čelu ministar Lasić odlučno je u davanju kontinuirane podrške Javnom Poduzeću Ceste Federacije BiH, a ta podrška je opravdana, jer su u kratkom vremenskom razdoblju postignuti značajni rezultati. Ministar Lasić u svom obraćanju prisutnima je istaknuo da“ Puštanjem u promet ove dionice završili smo cjelokupnu trasu Sarajevske obilaznice i implementirali smo cjelokupan projekat, te smo je povezali u jednu cjelinu s autoputem na Koridoru Vc.

Također me raduje što su domaća poduzeća Euroasfalt d.o.o. Sarajevo i GP ŽGP d.d. Sarajevo, kao izvođači radova, te IGH Zagreb i IPSA Sarajevo kao nadzor i TZI Sarajevo kao projektant, ovu dionicu završili i uradili kvalitetan posao unutar zadanih rokova.“Na kraju svog obraćanja ministar Lasić čestitao je Upravi Javnog poduzeća Ceste Federacije na uspješnoj implemetaciji projekta ,također projektantima ,izvođačima ,podizvođačima,nadzoru i svima koji su povezani sa projektom.

 

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina