Vijesti

Ministar Denis Lasić sudjelovao na susretu gospodarstvenika u Grudama

Ministar prometa i veze Denis Lasić sudjelovao na susretu gospodarstvenika  u Grudama.

Ministar Lasić je naglasio da je tijekom 2015 godine kroz program investiranja sredstava GSM licencija u Grudama odobrilo i realiziralo projekt rekonstrukcije Marića strana - Stočić i izgradnju pristupne ceste za gospodarsku zonu Grude - Pogana Vlaka - Poljanice. U navedene dionice Ministarstvo je investiralo 149.973,40 KM.

Ministar Lasić je na sastanku u Grudama naglasio da je u pripremi projekt izgradnje južne obilaznice Gruda čiju implementaciju vodi JP Ceste FBIH. Ove godine izvršena je izmjena glavnog projekta a tijekom 2017 godine, očekuje se završetak eksproprijacije, a nakon toga i provođenje postupka izbora izvođača radova i početak radova na terenu. Usporedno s time, za sjevernu obilaznicu izgrađen je idejni projekt i u JP Ceste FBIH u tijeku su pripremne aktivnosti za provođenje natječaja za izradu  glavnog projekta izgradnje sjeverne obilaznice Gruda. Uz navedene projekte, ide se u smjeru dobivanje prigodne prometne infrastrukture za novu poduzetničku zonu. Načelnik Općine Grude  Grizelj  i  Ministar Lasić ocijenili su odličnu suradnju između Općine i Ministarstva.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina